ÅF Offshore race

A loud minority

Uppdrag

ÅF Offshore race, som tidigare hette Gotland runt, arrangerades år 2013 på Skeppsholmen och Kastellholmen i Stockholm. Vi fick i uppdrag av A Loud Minority att leverera scen och tävlingsljud till hela tävlingsområdet som var utspritt på båda öarna. Den största utmaningen i projektet var att få ett jämnt ljud som sträckte sig längs stränderna på både Skeppsholmen och Kastellholmen där alla besökare stod för att titta på de olika båtarnas starter.

Lösning

Till tävlings- och områdesljud använde vi en distribuerad ljudanläggning bestående av ett 40-tal högtalare som spreds ut längs stranden. Eftersom systemet var utspritt på över en kilometers avstånd var det för osäkert att använda vanliga signalvägar. Vi sände därför ut allt ljud på en egen radiofrekvens som vi sedan ”rattade in” ljudanläggningarna på. Samma kanal kunde även besökarna lyssna på via vanliga radioapparater/mobiltelefoner.

Till eventområdet levererade vi också en mindre scen med ljud- och ljusteknik. Scenen användes för liveband, tal och tävlingsinformation. Alla ljudkällor som användes på området styrdes från mixplatsen vid scenen.

Liknande case

(Se fler case)