Autoexperten 2017

AIE

Uppdrag

I januari 2017 fick vi i uppdrag av AIE att leverera teknik och isdekor till en fest med After-Ski tema för 1600 gäster. Leveransen bestod av ljud-, ljus- och bildteknik, specialeffekter och glaci isdekor. Eventet hölls i Gothia Towers F-hall som var uppdelad på en mingelyta och en middagslokal med flera olika scener.

Lösning

Gästerna gjorde entré genom en gång med snöfall och isblock. Väl inne möttes de av en lokal dekorerad i After-Ski tema och en projicerad fond med rörlig grafik.

Eftersom takhöjden i F-hallen är ganska låg, ca 5 m, använde vi oss av bakprojektion för den 26 meter breda scenen. Det skapade en effektfull bakgrund som enkelt kunde ändras mellan olika scenframträdanden.

För att gästerna längre bak i lokalen skulle få god närvaro och tydlighet förstärktes bildlösningen med 4 st delayskärmar samt en kameraproduktion. All bildteknik kopplades in i vårt Vista Spyder X20 bildsystem för att samtliga bildytor skulle kunna styras och anpassas individuellt.

Ljudanläggningen bestod av ett större huvudsystem på vardera sida om scenen och ett antal mindre delaysystem längre bak. Det gav en god och jämn ljudbild i hela lokalen och fungerade väl för artisterna både när de stod på scenen eller rörde sig ute i publiken.

Ljusanläggningen bestod av rörliga armaturer på scenen och LED-belysning för ljussättning runt lokalen samt av middagssittningen.

 

Liknande case

(Se fler case)