Installation Café Opera

Café Opera

Uppdrag

Den legendariska nattklubben Café Opera i Stockholm har under många års tid haft samma ljusrigg. Under 2014 gjorde man en satsning på sitt helt nya klubbkoncept och en viktig del i det var att uppgradera ljustekniken som skapar mycket av känslan på nattklubben. Adapt fick förtroendet att vara med från början och ta fram idé, koncept samt att leverera teknik, installation och programmering.

Lösning

Eftersom Café Opera är en K-märkt byggnad var vi i installationsarbetet hänvisade till att arbeta med de befintliga fästpunkter som fanns i lokalen. Ingångsvärdena var också att ljusriggen skulle kunna användas för loungeljus, olika sorters event samt rent nattklubbsljus. Allt ljus skulle kunna styras via en lättmanövrerad touchpanel så att vem som helst i personalen skulle kunna starta upp systemet och välja ljusläge.

Som ljusarmaturer valdes Martin Professionals nya nattklubbsserie RUSH, närmare bestämt LED wash-armaturen MH2 samt beam-armaturen MH3. Dessa grupperades med 2 st MH2 på sidorna och 1 st MH3 i mitten vid varje pelare runt hela lokalen. Eftersom armaturerna har helt olika ljusbild går det att skapa många olika utseenden och effekter i lokalen, där de skarpa beam-armaturerna bryter igenom det mjukare ljuset från wash-armaturerna.

All ljusutrustning styrs från en rackmonterad server med ljusprogrammet Martin M-PC installerat. Servern fjärrstyrs i sin tur från touchpaneler ute i lokalen. Även iPads eller smarta telefoner kan kopplas in för att styra valda delar. Touchpanelerna är programmerade med tydliga knappar där olika ljusbilder, scenarion och effekter kan väljas.

Som specialeffekt installerades också en 6W fullfärgslaser med spegelsystem.

Tozer Islercelik, teknikansvarig

” Vi är mycket nöjda med ljussystemet och supporten. Jag vet att jag alltid kan kontakta er och direkt får snabb respons! ”

Liknande case

(Se fler case)