Copiax på Tele2 Arena

Ti Group

Uppdrag

Copiax är Sveriges största distributör av låssystem. En gång per år arrangerar Copiax en stor mässa med avslutande fest för sina leverantörer och kunder. Syftet med evenemanget är att skapa en plats där den egna personalen kan möta kunder och leverantörer under avslappnade former. År 2014 hölls evenemanget på Tele2 Arena och Adapt fick i uppdrag av Think Image att leverera en helhetslösning med mässutrustning, ljud-, ljus- och bildteknik, samt inramning och dekor.

Lösning

Dagen inleddes med en mässa i Tele2 Arenas foajéer. Till mässan levererade vi en infrastruktur med monterväggar, framdragning av elektricitet, möbler samt extra material för de utställare som önskade.

Själva kvällsevenemanget hölls inne på Tele2 Arena för att de ca 500 gästerna skulle få uppleva arenans atmosfär, känsla och storhet för en kväll. När gästerna anlände vid 19-tiden gick de in via VIP-entrén där de möttes av ”röda mattan”. Gästerna slussades sedan vidare genom spelargångarna till det dova publikljudet av en full arena, för att slutligen springa ut på arenan genom en ridå av rök och effekter som riktiga fotbollsstjärnor. När de kommit ut på arenan möttes de av fotoblixtar och publikens jubel. De fick sedan chans att slå straffar på gräset mot Hammarbys målvakt.

I mitten på arenan hade vi dukat upp för middag med scen, VIP-område, barer och en effektfull inramning. Kvällen bjöd på underhållning med välkända artister och avslutande DJ.

Teknikriggen byggdes helt utan flygpunkter i taket vilket är mycket ovanligt vid den här sortens evenemang. Det gjorde att lösningen kunde riggas snabbt och lätt vilket i sin tur var mycket kostnadseffektivt. Riggningen utan flygpunkter möjliggjordes av att vi använde oss av stativlösningar för ljud- och ljusutrustningen samt ramade in området med våra Crystal ljusbollar och transparenta ljussatta tyger. Denna inramning gjorde att sittningen blev intim och effektfull trots att vi befann oss i en stor arena.

Liknande case

(Se fler case)