Corona Nattklubb

Corona

Uppdrag

När nattklubben Corona på campus i Umeå bytte ägare krävdes snabbt ny installation av teknik. Adapt anlitades för att installera ljud- och ljusteknik i 3 olika lokaler. För att slippa dyra initiala investeringskostnader långtidshyrdes all utrustning med 1 år i taget, vilket gav restauratören möjlighet att direkt få en fullskalig installation med hög kvalité till en låg månadskostnad.

Lösning

Vårt uppdrag bestod av att leverera teknik till 3 olika lokaler; lilla dansgolvet, skybaren och den stora rotundan.

Det lilla dansgolvet låg i restaurangdelen och bestod av en mindre scen med DJ-bås. Runt detta installerades ett ljudsystem med 4 st topphögtalare och 2 st dubbel 18″ basar från EV, för att få ett jämnt ljudtryck från alla håll över hela dansgolvet. Ljusutrustningen bestod av moving heads och ljuseffekter från Martin som installerades runt hela dansgolvet.

Skybaren användes som lounge. Här installerades en mindre ljudanläggning och miljöbelysning.

Rotundan är en del av universitetets lokaler och används dagtid för föreläsningar och event. På kvällarna är den en del av nattklubben Corona och rymmer över 1000 personer. Här varvas Djs med olika artistframträdanden. Vi installerade ett flexibelt system som kunde användas för alla sorters event. Ljudanläggningen bestod av ett JBL VRX line-array system som gav god spridning i lokalen och fungerade för alla sorters artistuppträdanden. Ljusriggen flögs ovanför scenen samt i en trusscirkel i taket och var utrustad med underhållsfria moving-heads från Martin samt LED-armaturer.

All ljusutrustning i de båda klubblokalerna styrdes via en touchpanel där Djs lätt själva kunde kontrollera ljuset och dess olika effektlägen.

Liknande case

(Se fler case)