Dark Tranquillity Europaturné

Dark Tranquillity

Uppdrag

När death metal-bandet Dark Tranquillity åker på Europaturné vill man ge gästerna en scenshow utöver det vanliga. Därför tar bandet med sig egen utrustning som används som komplement till den  befintliga teknik som finns på arenorna. Adapt har under flera år fått förtroendet att leverera ljusutrustning till Dark Tranquillitys europaturnéer. 2013 års turné gjorde totalt 30 stopp i 13 olika länder.

Lösning

Inför 2013 års turné ville man förändra och modernisera ljusshowen ytterligare. Önskemålet var att få en kraftig effekt med skarpa strålar som kunde skjuta ut ljuset över publiken. Valet föll därför på den helt nya armaturen Martin RUSH Beam som är en extremt fokuserad armatur med mycket skarp och kraftig stråle.

8 st Martin RUSH Beam tillsammans med 8 st Martin MAC101 LED-armaturer skapade tillsammans ett dynamiskt och effektfullt scenljus som lätt kunde kompletteras med den befintliga tekniken på arenorna som besöktes. Eftersom utrustningen är så kompakt kunde den transporteras tillsammans med bandets övriga utrustning i befintliga turnéfordon och snabbt riggas upp och ned inför varje stopp.

Martin Brändström, Dark Tranquillity

” Allt fungerar perfekt, RUSH beamarna är verkligen grymma! ”

Tjänster (visa alla)

Ljusteknik

Kategorier

Liknande case

(Se fler case)