Adapt Demo Days 2018

Adapt

Om Demo Days

En gång per år arrangerar vi Adapt Demo Days för våra kunder, kollegor och vänner. Syftet är att utanför alla vanliga projekt få träffas och inspireras av ny teknik och nya lösningar. 2018 arrangerade vi Demo Days i samarbete med Subtopia i Stockholm. Årets tema var ”Synkronisering”, vilket kortfattat betyder att vi på olika sätt visade hur man enkelt kan koppla ihop och styra ljud-, ljus-, bild- och expolösningar interaktivt från smarta enheter – utan några som helst förkunskaper.

För mer information om Demo Days, kontakta Thomas Backhamar på thomas.backhammar@adapt.se eller tel 0709 – 43 12 23.

Lösningar

Under 2018 års Demo Days visade vi bland annat upp följande:

  • ContainerLED. En 9×5 m högupplöst LED-skärm i containerformat. Kort etableringstid, ca 1 timme, och inbyggd generator gör att den snabbt och enkelt kan förflyttas mellan olika projekt i valfri miljö.
  • BLOCKS styrsystem. Ett interaktivt system som enkelt gör att du eller en besökare kan styra ljud-, ljus- och bildteknik från en vanlig telefon eller surfplatta utan att en app eller ett program behöver installeras.
  • Moments, interaktivt dialogverktyg. Med moments kan du interagera med dina besökare på ett enkelt och smidigt sätt utan appar. Besökarna loggar in i moments och kan sedan vara med i olika ”moment” där de exempelvis kan svara på frågor, skicka in bilder och vara med i tävlingar.
  • Astera AX3, batteridrivna trådlösa LED-armaturer. Med sin brinntid på ca 20 timmar är de perfekta för miljöbelysning, sceneffekter och bordsdekor. Genom att komplettera med dekor, exempelvis kuber och bollar, kan du snabbt skapa stor effekt.
  • Synkroniserad, tidskodad scenshow. Showen innehöll bland annat 180-graders projektion med Boxer 4K30 projektorer, DMX-styrd ridå med packning på sidorna från Showtex, exempel på holografisk projektion, motoriserade tyglyft, bakprojektion på svart projektionsduk, beMatrix LED-skin som grafiska effekter, samt ljusarmaturer för effekter. Hela showen kördes från WatchOut och programmerades med tidskod. Design och programmering gjordes i förväg av vår ljusdesigner Michael ”Igge” Karlsson. Idé och design ca 1 dags arbete, förprogrammering av show ca 1 dags arbete. Content har skapats av Torbjörn Fernström på Qpoint.
  • beMatrix montersystem. Flexibelt exposystem som används tillsammans med print, olika material samt tekniska lösningar.
  • beMatrix LEDskin. Högupplöst 3,1 mm LEDskärm som kan byggas in i beMatrix exposystem, vilket gör den mycket snabbyggd och enkel att använda i kreativa installationer.
  • EverBlock, byggklossar i storformat. Systemet som väcker kreativiteten till liv och kan användas för väggar, inredning och olika sorters kreativa byggnationer.
  • Clever Frame. Litet och smidigt montersystem som enkelt kan hanteras av en ensam person. Perfekt för små till medelstora montrar. Systemet levereras kittat och klart med färdiga casar och väskor som tillbehör. Går snabbt att bygga och ger en stabil och stilren monter. Med de magnetiska grafiska panelerna går det snabbt att byta budskap.

Partners

Vi vill rikta ett stort tack till våra partners som var med och gjorde Demo Days 2018 till ett så lyckat event!

Subtopia – www.subtopia.se
Subtopia är ett kreativt kluster som består av ett åttiotal företag, organisationer, ideella föreningar, utbildningar och nyföretagare som arbetar med kultur, kreativa näringar och socialt entreprenörskap. Hos Subtopia finns många lokaler, bland annat den 2150 kvm stora Hangaren som är en flexibel multiarena. Hangaren passar för event, mässor, TV- och filminspelning, konferenser, produktionsrepetitioner, konserter m.m.

Restaurang Subtopia – www.subtopia.se
Subtopias hjärta är restaurangen. Hit kommer lunchsugna kontorsarbetare, cirkusartister, konferensgäster, filmelever, företag på lunchmöte, studiebesök från andra länder och allsköns hungriga människor. Välkommen till restaurang Subtopia i Alby, Norsborg. Förutom en god lunch kan du även boka catering eller sitta och jobba med en god kopp kaffe.

Pixilab – www.pixilab.se
Pixilab utvecklar lättarbetade system för interaktiva möten och kommunikation.

Qpoint – www.qpoint.se
Qpoint arbetar med innehåll för tekniska lösningar, exempelvis projektionsdesign, animering, redigering och filmning. De hjälper dig skapa material som visas med hjälp av bildteknik – oavsett om det är för scen, show eller konferens.

Showtex – www.showtex.com
Showtex levererar spännande material och textilier för kreativa lösningar och inramningar.

Laserimage – www.laserimage.se
Sveriges ledande leverantör av laserprodukter för scen, show och event.

Delfinbusswww.delfinbuss.se
Delfinbuss har idag ca 20 heltidsanställda och ett flertal på deltid som håller igång våra tjugo fordon. Våra uppdrag är av mycket varierande kaliber. En stor del av våra bussresor körs i Stockholmsområdet, men vi kör även i resten av Sverige samt utomlands.

Kompani Markant Distans
Akrobatik, musik och fotfetisch. Tre internationella artister som arbetar inom jonglering, akrobatik, handstående, kinesisk påle och dans ackompanjerad av egen musik.

Framework Dancing Art www.frameworkdancingart.se
Framework Dancing Art är ett danskompani som erbjuder föreställningar, workshops och skräddarsydda danshappenings för skolor och företag. Med humor och allvar tar vi oss an vardagliga ämnen och låter olika uttryck som dans, teater och musik samverka. Vi tror att scenkonst är för alla och har som mål att även nå en publik som inte är van vid dans.

Liknande case

(Se fler case)