Eskilstuna Stadsfestival

Eskilstuna Marknadsföring

Uppdrag

1-3/8 2013 arrangerade Eskilstuna kommun för första gången Eskilstuna Stadsfestival. Ett gratisevenemang för kommunens invånare som bjöd på ett brett utbud av artister fördelade på 3 scener; Rothoff, Ungdomsscenen samt Strömsholmen. Efter ett inledande rek på spelplatserna fick Adapt förtroendet att leverera en totallösning med scener, teknik och personal till samtliga områden.

Lösning

De 3 scenerna hade alla sin egen charm och utformning. De var anpassade efter de artister som skulle uppträda samt den publik som förväntades besöka spelningarna.

Rothoffsscenen var placerad i en mysig park och klassades som en ”familjescen”. Här uppträdde musikteatrar varvat med indieartister och melodiska band som ”Vintergatan”. För att inte göra åverkan i parken användes vår 8×6 m mobilscen som kan byggas och rivas på mycket kort tid.

Ungdomsscenen byggdes upp på en parkeringsplats utanför Ungdomens Hus. Scenen fungerade dag 1 som klubbscen för Rap/HipHop/DJs och dag 2 som livescen för  hårdrocksband. Tekniken på scenen var anpassad för snabba växlingar med en ”klubbig” känsla.

Strömsholmen var den största scenen. Scenen var hela 16×10 m stor och tekniken anpassades för en publik på 15’000 personer. Här uppträdde artister som Eva Dahlgren, Petter, Alina Devercerski, RixFM m.fl.

Micke Lönngren, Evenemangschef

” Samarbetet fungerade extremt bra och helt enligt plan. Ni levererade mer än utlovat och personalen var mycket trevlig och kompetent. Jag vet att vi kommer arbeta med er igen framöver! ”

Liknande case

(Se fler case)