Eurogames kungsträdgården

LGBT Sport

Uppdrag

I augusti 2015 arrangerades Eurogames, världens största HBTQ idrottstävling, i Stockholm. Under en vecka tävlade  5000 deltagare från 71 olika länder i 27 sporter. Adapt fick uppdraget att  leverera teknik och personal till den stora invigningen som skedde i Kungsträdgården den 5 augusti.

Lösning

Invigningen hölls på Kungsträdgårdens befintliga scen och startade med en stor parad där samtliga deltagare gick med sina landsflaggor. Scenen användes sedan för tal, bandklippning och olika artistframträdanden.

För att ge alla besökare god synlighet och närhet till scenaktiviteterna installerade vi en stor LED-skärm på sidan om scenen. Till den kopplades en 3-kameraproduktion bestående av kamerakran, fast kamera samt trådlös steadicam. Kameraproduktionen användes för att filma paraden, artisterna samt för översiktsbilder som visade Kungsträdgården från ovan.

Eftersom nästan inget befintligt ljus fanns på Kungsträdgårdens scen riggade vi upp trussar och ljusutrustning för att skapa en flexibel scenbild för de olika aktiviteterna. Ljusutrustningen bestod av konventionellt frontljus, rörligt effektljus i form av Martins Quantum Wash/Profil armaturer, samt trusstorn med 2-lights som bakljus. Som dekor i bakkant på scenen använde vi våra kreativa LED-paneler Martin LC som kopplades till en Maxedia mediaserver fullmatad med grafik.

För specialeffekter användes 4 st CO2 Jet från Magic FX.

Liknande case

(Se fler case)