Gyllene Hjulet 2019

SES

Uppdrag

Gyllene Hjulet är en gala för sponsrings- och eventbranschen där årets bästa projekt presenteras och firas. På uppdrag av SES och Heja! levererade Adapt tekniklösningen till 2019 års gala som hölls på Annexet.

Lösning

Vårt uppdrag var att bygga upp två olika områden; ett förmingel- och efterfestområde och en galascen för sittande middag.

I mingelområdet riggade vi upp en mindre scen med ljud-, ljus- och bildteknik för DJ och fest. Vid sidan om dansgolvet byggde vi en egen Adaptkonstruktion med integrerad LED-skärm som fungerade som extra effekt ut mot dansgolvet. Inuti konstruktionen, som var byggd av det flexibla montersystemet beMatrix, kunde gästerna pröva sina färdigheter i VR-spelet BeatSaber.

Galascenen anpassades för sittande gäster i långbord och utnyttjade hela Annexets bredd. Med 24 m projektionsyta och en 3-kamera produktion säkerställde vi att även gästerna längst bak i lokalen tydligt skulle kunna se innehåll och personer på scenen. Scendesignen skapades av vår ljusdesigner Michael ”Igge” Karlsson och innehöll förutom ett stort antal ljusarmaturer även våra nya LED-torn som kläddes med beMatrix LED-skin. All projektion och LED-teknik synkroniserades för att kunna visa grafik och effekter som gick igenom hela scenbilden.

För att ytterligare förlänga scenen och ta ut ljusshowen i lokalen placerades våra trådlösa ljuskuber på borden. Kuberna kopplades till vårt ljusbord och programmerades för att bli en del i scenshowen.

Byggnation, show och demontering genomfördes under två intensiva dagar. Stort tack till våra partners beMatrix och GL Nordic som fanns med på plats.

Liknande case

(Se fler case)