HCL på Gothia Towers

HCL

Uppdrag

Det indiska företaget HCL är ett av världens största konsultbolag inom IT-teknik. I september 2016 arrangerade man för första gången en 2-dagars konferens med demos för sina nordiska kunder och partners. Mötet hölls på Gothia Towers, norra Europas största mötesanläggning, i Göteborg.

Adapt är Gothia Towers teknikpartner och på uppdrag av HCL tog vi fram en komplett helhetslösning för projektet. Lösningen innehöll avancerad ljud-, ljus- och bildteknik för ett konferensrum, specialbyggda stationer för ett demorum och ett stort antal skärmar med brandade housings för övriga områden.

Lösning

Tekniken i konferensrummet bestod av en 3-skärms lösning med bakprojektion. Samtliga skärmar kunde sättas ihop för att visa en stor gemensam bild eller delas upp för att användas som separata bildytor. Något som var mycket effektfullt eftersom HCL då hade möjlighet att ibland visa filmer/bilder över alla tre skärmar och ibland visa enbart presentationer på sidorna och en logga bakom talaren. Eftersom vi använde oss av bakprojektion kunde scenen placeras framför mittenskärmen och talaren hade möjlighet att vandra framför skärmen utan att skugga projektionen.

Bildtekniken i konferensrummet bestod av 3 st Christie roadster projektorer, 1 st Vista Spyder X20 matrix och 1 st WatchOut Watchmax mediaserver. Samt en hel hög kördatorer.

Ljudanläggningen bestod av våra diskreta Seeburg L16J pelarhögtalare, Soundcraft Si Performer digitalmixerbord samt Shure ULX-D trådlösa headset.

Fresnelstrålkastare användes som frontljus och för ljussättning av borden. I kombination med LED-strålkastare för belysning av väggar samt en RGB LED-list på scenen gav det en effektfull och inramad ljussättning.

För demorummet och övriga ytor specialbyggde vi ett stort antal stationer med inbyggda skärmar; demostationer, digital signage stationer och NFC-stationer med iPad-front. Stommen i varje konstruktion var våra beMatrix exposystem som enkelt kan brandas runt om med printad grafik. Till systemet adderade vi också tillbehör i form av hyllor och inbyggt LED-ljus.

Vi levererade även en brandad laddningsstation, printade ljuskuber samt en utskuren logo med 3D-bokstäver.

Liknande case

(Se fler case)