Uppdrag

BillerudKorsnäs, som är en av världens ledande tillverkare av innovativa material för förpackningsindustrin, ställde hösten 2018 ut på mässan Scanpack i Göteborg. Adapt fick i uppdrag att leverera en digital monterlösning där personalen som jobbade i montern enkelt skulle kunna presentera sina produkter för intresserade besökare.

Lösning

Hela montern byggdes i det flexibla montersystemet beMatrix. Systemet består av ramar som snabbt sätts ihop till stora väggkonstruktioner och sedan kläs med valfritt material. Man kan också enkelt fälla in digitala ytor i systemets väggar.

I väggen bakom baren placerades en 5,5 x 3,5 m högupplöst beMatrix LED-skin LED-vägg, som fungerade som effektfull bakgrund och displayyta i montern. På motsatt vägg fälldes 4 st 55″ skärmar in i väggen, strategiskt placerade bakom produktdiskar.

Samtliga bildytor kopplades till vårt digitala styrsystem BLOCKS. Med BLOCKS kan de som arbetar i montern med en knapptryckning på sin telefon eller iPad välja vad som skall visas på valfri skärm. Det gör att innehållet på skärmarna enkelt kan anpassas efter vad de olika besökarna är intresserade av.

Genom att använda styrsystemet BLOCKS möjliggjorde vi för BillerudKorsnäs anställda att  själva få kontroll över allt innehåll som visades – samtidigt som vi kunde skapa ett enhetligt digitalt innehåll som visades på alla skärmar när ingen aktivt använde dem. Att kunna använda sin egna telefon eller surfplatta för att styra skärmarna gjorde att personalen kunde känna en trygghet och fokusera på sina besökare istället för tekniken.

Liknande case

(Se fler case)