Jyskfesten Svenska Mässan

Occasion

Uppdrag

I november 2016 arrangerade JYSK sin årliga gala i Svenska Mässans K-hall i Göteborg. På uppdrag av Svenska Mässan och Occasion fick Adapt i uppdrag att ta fram och leverera den grafiska och tekniska lösningen för eventet.

Lösning

Innan eventet ritade vi upp lokalen med sittning och scenlösning i 3D för att kunna visa hur det färdiga slutresultatet skulle se ut. Lösningen innehöll en scendesign med print, dekor samt ljud-, ljus- och bildteknik. Efter att ritningarna godkänts startade vårt arbete med att ta fram trycksaker samt riggplaner.

Bildtekniken som användes bestod av en befintlig 9 m 16:9 projektionsduk med tillhörande 12’000 ansi Panasonic projektor. Denna kopplades till en bildmixer med kördatorer för att vi under galan skulle kunna växla mellan loggor, filmer och presentationer. Talarna kunde själva klicka sig fram i sina presentationer med hjälp av en trådlös klicker. På scenen kunde de se sina bilder i en presentationsskärm som visade samma bild som på duken bakom dem.

Ljudanläggningen bestod av ett d&b T line-array system som gav en god och jämn spridning av ljudet i hela lokalen. Systemet kompletterades med utrustning för band, DJ samt trådlösa mikrofoner och headset för olika presentatörer.

De befintliga ljusanläggningen med frontljus kompletterades med LED bakljus samt 6 st Martin Quantum och 4 st Martin RUSH Beam moving heads för extra effekt.

Det grafiska materialet som vi levererade bestod av vepor till scenen, fotovägg till mingelområdet samt foliering av fönster till entrén.

 

Liknande case

(Se fler case)