Klubbhuset Göteborg

Reichen sport

Uppdrag

Klubbhuset i Göteborg är världens största innebandybutik. När Klubbhuset flyttade in i nya lokaler mellan Valhalla idrottshall och Scandinavium i Göteborg ville man skapa en helt ny effektfull och modern butik med  ljud, ljus och upplevelser. Butiken har stora skyltfönster ut mot gatan och besökarna skulle redan när de gick utanför butiken se att det var full aktivitet med effekter och rörelse på insidan. Adapt anlitades för att ta fram ett förslag och utföra installationen av den teknik som krävdes.

Lösning

Butiken kan delas upp i 3 delar; entré med stora skyltfönster och en trappa ned till butiken, demoyta som också är en mini-innebandyrink, samt en ren butiksyta med artiklar.

För att sätta kunderna i rätt stämning redan när de steg in i entrén ljussattes de vita väggarna med LED-armaturer. På väggarna projicerades klubbhusets logotyp från en rörlig armatur, som sakta flyttade runt logotypen mellan de olika väggana.

På demoytan/innebandyrinken skulle besökarna kunna testa klubbor och utrustning i en effektfull miljö. Vi monterade i taket en truss som följde konturerna av rinken, och i denna flögs LED-armaturer och moving heads för att tillsammans skapa olika färger, miljöer och effekter. Här riggades också en kraftig ljudanläggning upp.

All teknik styrs från baren bredvid demoytan. Ljuset kontrolleras enkelt från en touchpanel där butikspersonalen med en knapptryckning kan välja mellan olika scenarion.

Liknande case

(Se fler case)