LED-skärmar Volvo Ocean Race

Hansen

Uppdrag

Under Volvo Ocean Race finaldag i Göteborg arrangerades den sista tävlingen ”Inport-Race”. Starten gick precis utanför den stora containerhamnen APM Terminals och i samband med det arrangerades ett VIP-event för dess personal och inbjudna gäster. På uppdrag av Hansen levererade vi eventteknik och LED-skärmar för att samtliga deltagare skulle kunna följa tävlingarna via Volvo Ocean Race livesändningar.

Lösning

Eftersom eventområdet var drygt hundra meter långt, med utsikt över vattnet, byggde vi upp 2 st LED-skärmar vid respektive kortsida. Skärmarna var 5,5 m breda i 16:9 format och gav en stor och tydlig bild för de drygt 500 gästerna som fanns på plats. De högupplösta P6 LED-skärmarna, som består av moduler för att kunna monteras på valfri plats, byggdes upp på mindre containrar för att ge god synlighet samtidigt som de smälte in snyggt på hamnområdet.

Ljudanläggningen bestod av vårt RFC distribuerade utomhussystem som är framtaget för att ge en jämn spridning av ljudet över stora områden. Systemet består av ett stort antal mindre diskreta högtalare som placeras ut på jämnt avstånd från varandra. Ljudanläggningen användes för TV-ljud, konferencier och bakgrundsmusik.

Liknande case

(Se fler case)