Mercedes-Benz i Falsterbo

MEC

Uppdrag

Falsterbo Horse Show är en av Europas största hästtävlingar. Den arrangeras varje år under en vecka i juli och besöks av drygt 60’000 personer. Mercedes-Benz är partner till tävlingen och bygger varje år upp en aktiveringsyta där man har tävlingar, signeringar och visning av sina fordon.

Inför 2014 års Falsterbo Horse Show ville Mercedes-Benz utöka sin aktivering och skapa en ny miljö som bättre återspeglade varumärket och fordonen. Adapt fick i uppdrag av MEC att designa, bygga och leverera en helt ny monterlösning som skulle kunna återanvändas under flera år.

Lösning

Att bygga på Falsterbo Horse Show är utmanande på flera sätt. Konstruktionen måste kunna stå utomhus i drygt en vecka på ojämnt underlag, den måste klara vind och regn, och den skall samtidigt ha en snygg finish som är slitstark.

När vi designade lösningen för Mercedes-Benz monter utgick vi från själva grundkonstruktionen med tak som var en absolut förutsättning. Eftersom montern var hela 27×5 m stor med en höjd på 6 m ställde det höga krav på hållfasthet, vindberäkning och ballast. Själva konstruktionen byggdes därför i truss, ett hållbart och lätt material som klarar långa spann. Trussen kläddes med olika material för att få rätt finish och ballasten förvandlades till blomkrukor som placerades vid respektive ben.

För att kunna visa promotionfilmer och sätta bilarna i ett sammanhang byggde vi in vår ljusstarka 5×2,5 m högupplösta LED-skärm i bakväggen.

Hela konstruktionen vilade på ett ställbart undergolv som klätts med laminatgolv. För att ytterligare höja upp och markera bilarna placerades de på svarta podier.

Bildspelet ovan innehåller både våra 3D-visualiseringar som vi använde när vi tog fram monterlösningen och de faktiska fotografierna på slutresultatet. Kan du se vilka bilder som är visualiseringar och vilka som är fotografier?

Liknande case

(Se fler case)