Opera konferens i Strömstad

Hansen

Uppdrag

I november 2013 samlade programvaruföretaget Opera ca 300 medarbetare för en 4-dagars konferens på Strömstad SPA. Dagarna innehöll föreläsningar, mindre sessioner och middagar med underhållning. Adapt fick på uppdrag av Hansen förtroendet att koordinera och leverera den teknik, inramning och personal som krävdes för genomförandet.

Lösning

Den största delen av uppdraget bestod av att bygga om lokalen ”Armerian” med teknik och dekor för att skapa rätt funktion och känsla. Utmaningen i lokalen var att den snabbt skulle kunna delas av i 3 mindre delar för att fungera för mindre sessioner, vilket ställde extra krav på val av utrustning och en flexibel riggning.

Armerian är en relativt ren och rå lokal med en scen som är inbyggd på ena kortsidan. Just inbyggnaden av scenen gör att talaren på scenen blir ”inboxad” och visuellt får svårt att nå ut till publiken. För att lyfta fram scenen och talaren, och skapa en ljus och modern scenbild, byggde vi ut scenen i lokalen och skapade en bakgrund av vit backdrop som ljussattes. Med ljussättningen kunde vi sedan snabbt förändra scenbilden för olika aktiviteter.

För att få en tydlig ljudbild i hela lokalen användes ett litet d&b T line-array system som kompletterades med ett delaysystem i bakre delen av lokalen. Som trådlösa mikrofoner/headset användes det nya digitala Shure ULX-D systemet som ger en extremt klar ljudbild utan störningar.

För visning av filmer och presentationer användes 2 st 3,66 m 16:9 dukar på vardera sida om scenen. Projektorerna kopplades till en bildmixer där vi sömlöst kunde växla mellan olika kördatorer samt talarbild från scenen. Den utgående bilden visades på scenen med hjälp av en 32″ talarmonitor och de olika talarna klickade sig fram i sina presentationer med hjälp av en Mastercue proffsklicker.

Hotellets restaurangdel användes på kvällarna som middags- och mingelyta. För att ytterligare förstärka Operas närvaro på hotellet, och skapa mer känsla hos gästerna, byggde vi i restaurangen upp ett högt podie som en 2 m Operalogga placerades på. Podiet användes också som liten scen för enklare underhållning kvällstid.

Liknande case

(Se fler case)