Scandinavian Gathering 2018

Gothia Towers

Uppdrag

I samarbete med Gothia Towers levererade vi i januari 2018 en helhetslösning med scen-, ljud-, ljus- och bildteknik samt personal till eventet Scandinavian Gathering. Projektet genomfördes i Gothia Towers B-hall och samlade under två dagar ca 2000 gäster som bjöds på föreläsningar, underhållning och galamiddag.

Lösning

Årets tema gick i Art Deco/Gatsbystil. Vårt arbete startade med att vi ritade upp en 3D-design som speglade temat och som visade scen- och tekniklösningen. På så sätt kunde både vår kund och vi i förväg se hur slutresultatet skulle se ut samtidigt som vi bekräftade att lösningen fungerade praktiskt i lokalen.

Eftersom drygt 2000 gäster skulle kunna se kamerabild, presentationer och grafik tydligt, samtidigt som dukarna skulle vara en del i scendesignen, specialtillverkade vi 3 st bakprojektionsdukar i triangeldesign. Den totala dukbredden var ca 36 m och bakprojektionen gjordes med 3 st Christie Boxer 4K30 projektorer tillsammans med WatchOut och Barco e2 Media Master.

Scenlösning, trussar och ljusutrustning byggdes upp på ett sätt som återspeglade temat och eventets grafiska profil; med kantiga, vinklade former som gick i guld och svart. Tillsammans med en kreativ ljussättning skapade det en effektfull inramning av eventet.

Liknande case

(Se fler case)