SG 2016

Gothia

Uppdrag

Eventet Scandinavian Gathering bjöd i början på året in 2500 gäster till Svenska mässan och Scandinavium för 2 dagar med mingel, föreläsningar och fest. Vi fick i uppdrag av Svenska mässan att bygga om entrén, E-hallen och C-hallen för mingel, middag och uppträdanden.

Lösning

Entrén till eventet gjordes genom lastgången mellan Scandinavium och E-hallen. Denna yta fungerade under eventet som garderob. Vi byggde om entrén så att gästerna redan innan de steg in i byggnaden möttes av ett stort print, röda mattan och lysande strålkastare.

Svenska mässans E-hall består av en stor yta som kan delas av för att skapa olika mindre rum. Lokalen har låg takhöjd vilket gör att den lämpar sig mycket bra för mingel och fester eftersom stämningen blir intim. Samtidigt är den låga takhöjden en utmaning eftersom det ställer höga krav på att ljud-, ljus- och bildteknik monteras upp och sprids ut på ett korrekt sätt så att alla gäster tydligt kan se och höra vad som händer på scenen.

I E-hallen byggde vi upp en scenlösning med 6 m bakprojektionsduk för att kunna visa olika bakgrundsbilder och effekter under scenaktiviteterna. Scenen ramades in i eventets tema som matchade kundens grafiska profil. Ett 2-kamerateam livefilmade det som hände på scenen och produktionen visades på 6 st dukar som fanns utspridda i hela lokalen för att ge god synlighet för alla besökare. Samtliga väggar kläddes in med tyger och hela lokalen ljud- och ljussattes effektfullt.

C-hallen fungerade som en stor middagslokal för 2400 gäster. I mitten av lokalen byggde vi en mindre rund scen som användes för korta artistinslag under kvällen. För att skapa stämning och inramning ljussattes alla väggar, och från taket pendlade vi ned våra crystal ljusbollar som fungerar både som dekor och varm miljöbelysning.

Under middagen fanns ett 2-kamerateam på plats som filmade alla scenaktiviteter. Bilden sändes ut på 4 st 8 m projektionsdukar som satt placerade på varje långsida vilket gav maximal synlighet för alla gäster – oavsett var de satt placerade i lokalen.

Liknande case

(Se fler case)