Sector Alarm Awards

Hansen

Uppdrag

På uppdrag av Hansen fick vi den 8 januari genomföra årets första projekt; Sector Alarm Awards på Clarion Post i Göteborg. En galakväll för 500 personer med presentationer, prisutdelningar, musik och underhållning i alla dess former.

Lösning

Önskemålet från vår kund var att vi på ett kostnadseffektivt sätt skulle skapa en flexibel och effektfull scen- och tekniklösning som ”tog för sig” i lokalen. Den skulle också fungera som vacker bakgrund till middag, spännande inramning för olika artistframträdanden samt presentationsyta för talare.

Utifrån önskemålen ovan tog vi fram en scenlösning med 3 st bakprojektionsdukar som tillsammans bildade en 20 m bred bakgrund. Dukarna ramades in med vita galatyger och hela scenen kläddes in med röd matta. Med projektioner skapade vi sedan en scenfond som kunde förändras med en knapptryckning. Under middagen visades instagrambilder från kvällen live, vid artistframträdanden kompletterade bakgrundsgrafik scenshowen och när det var dags för olika talare visades deras presentationer på sidorna.

För projektionen använde vi 3 st Boxer 4K30 projektorer som styrdes var för sig via vårt Vista Spyder X20 system. Med Spyder X20 kunde vi med full flexibilitet visa material på precis det sätt vi önskade på dukarna. Vi kunde exempelvis välja att lägga in en bild som visades över samtliga 3 dukar, visa olika bilder på olika dukar eller lägga ”bild i bild” med olika bildkällor på samma duk. Det gav oss helt enkelt full flexibilitet att visa vilken bildkälla vi ville på valfri plats. Systemet kompletterades med vår Wings mediaserver som används för att spela upp filmer, bilder och grafik över flera utgångar.

Ljudanläggningen bestod av ett d&b T-system och ljusanläggningen innehöll Martin Quantum profile, Martin RUSH MH6 och Martin RUSH MH3 Beam.

Foto: Emelie Lager

Liknande case

(Se fler case)