SVT 60 år

WOW event

Uppdrag

Under 2016 fyllde SVT 60 år. I slutet av november var det dags för 1800 anställda att tillsammans fira jubileet med en stor fest på Nobelberget. På uppdrag av WOW event fick vi förtroendet att planera och leverera en helhetslösning med teknik och miljö till festen. Temat var ”burning man möter melodifestivalen”, vilket innebar att gästerna rörde sig mellan flera helt olika områden med varierande mat, musik och känsla. Ett koncept som var riktigt spännande att få tolka och arbeta fram.

Lösning

Festen arrangerades på Nobelberget som består av rena och grova ytor perfekt anpassade för temat. Lokalerna, som nu är ombyggda till en form av inomhus festivalområde, består av ett före detta lager, en idrottshall, en utomhusgård och kontorslokaler/backstageområde. Eftersom lokalerna i sig har en rå och industriell känsla kunde de med hjälp av teknik, projektioner och dekorelement snabbt förvandlas till varierande, effektfulla miljöer.

När gästerna anlände möttes de redan vid backen upp till Nobelberget av en ”festivalfålla” med höga eldkastare och stämningsfull bakgrundsmusik. Träd, buskage samt fasad var effektfullt ljussatta. Vid entréerna spelade ett akustiskt, ambulerande liveband musik samtidigt som gästerna gjorde entré in till ”lagret” eller ”hallen”.

Lagret, som är en före detta lagerlokal inklädd med pallställ, användes som lugnare mingelområde. Vi skapade med hjälp av 470 st glödljus och profilstrålkastare en varm och mysig känsla i skarp kontrast till den karga industrimiljön. Även scenen, som användes för lugnare framträdanden och Dj’s, gick i samma glödljustema. På ena långsidan projicerade vi grafik, effekter och livebild från stora scenen i Hallen.

Hallen, som tidigare användes som idrottslokal, byggdes om till konsertlokal och dansgolv. På scenen blandades Dj’s med liveband och artister för att ge en riktig festivalkänsla. Olika detaljer i lokalen, balkarna i taket och dansgolvet ljussattes med LED-armaturer för att skapa en hård och klubbig känsla. En 26×6 m stor vägg användes som projektionsyta för grafik, effekter och information. Projektionen gjordes med 3 st Christie Boxer4K30 projektorer som styrdes från WatchOut 6 mediaserver.

På innergården byggde vi upp ett tält med svensk folkparkskänsla; ljusslingor i taket, gräsmatta på golvet och marknadsstånd med trätunnor för matservering. Tältet användes som ett lugnare matområde.

Mellan tältet och backstageområdet, en ca 20 m lång sträcka utomhus, skapade vi en paraplygång med ljussättning och värmare. Området fungerade som lätt väderskyddad transportsträcka mellan tältet och backstageområdet men också som rökområde.

Avslutningsvis byggde vi upp ett lugnt och mysigt backstageområde i Nobelbergets före detta kontorslokaler. Här spelade ett Jazzband lugn bakgrundsmusik samtidigt som man kunde konversera sina bekanta från botten av en djup fåtölj.

Stort tack till WOW event och SVT för att vi fick genomföra det här projektet tillsammans med er. Och till Nobelberget och ”Thea” som varit fantastiska att samarbeta med – vi hoppas att vi får komma tillbaka snart igen!

Arrangör & koncept: WOW event
Videomaterial: Unreel
Foto: Viking Grandin, Adapt

Liknande case

(Se fler case)