The Big Bang

Vicus Sport

Uppdrag

The Big Bang är en komplett nöjesanläggning i Oskarshamn som innehåller bowling, restaurang, eventlokaler, lasergame och ett stort antal andra nöjesaktiviteter. Inför byggnationen av bowlingdelen och restaurangen ville The Big Bang göra om lokalerna på ett annorlunda sätt. Önskemålet var att jobba med ljus, effekter och möjligheter att byta färg på inredning och dekor. Vi anlitades för att ta fram ett förslag på utformning samt att inreda lokalerna med ljusteknik och Glaci isdekor.

Lösning

Ovanför varje bowlingbana monterades ett stort antal LED-armaturer upp. Varje LED-armatur kan lysa med valfri färg och på så sätt kan hela banor färgas in individuellt och skapa olika effekter. Som kompletterande effektljus installerades scanners och ljuseffekter som skjuter ut ljusstrålar som dansar runt i takt till musiken. För att kunna projicera The Big Bangs logotyp på golv och väggar installerades också 2 st moving-heads med en specialtillverkad gobo.

Hela bar- och restaurangdelen är uppbyggd på glaci isdekor. Under isblocken är LED-armaturer installerade i specialtillverkade socklar. Armaturerna lyser upp isblocken och gör att de kan lysa i valfri färg. All ljusutrustning styrs från en touchpanel med möjlighet att byta färger och program på alla armaturer. På så sätt kan man man en knapptryckning byta färg i hela lokalen och skapa olika effekter.

Liknande case

(Se fler case)