Xl Galan 2014

Nine Yards

Uppdrag

XL Galan, en av Sveriges största friidrottstävlingar, hålls varje år i Globen i Stockholm. I anslutning till galan arrangerar huvudsponsorn XL-bygg en VIP-kväll i Annexet för 1200 specialinbjudna gäster. På uppdrag av Nine Yards har vi i 4 år fått förtroendet att leverera en helhetslösning med teknik, mässbyggnation och inramning till XL-galan.

Lösning

Syftet med VIP-kvällen är att skapa en mötesplats för XL-byggs personal, leverantörer och kunder. I Annexet bygger vi därför upp en scen som är anpassad för artistuppträdanden, en mässdel med specialbyggda montrar för de olika leverantörerna, samt en dukad middagsdel i mitten av lokalen.

Gästerna anländer till Annexet ca 14.00 på dagen och har då möjlighet att mingla runt i mässan och se olika artistuppträdanden. Vid 18-tiden är det tävlingsstart och förflyttning till Globen. Efter tävlingarnas slut, vid 21-tiden, återvänder gästerna till ett omdukat Annexet för en sittande middag. Kvällen avslutas sedan med artistuppträdanden och nattklubb fram på småtimmarna.

Årets scenlösning anpassades för intervjuer och liveuppträdanden med olika välkända artister. Förutom ljud-, ljus- och bildteknik levererade vi även en kameralösning innehållande steadicam samt wirecam.

Runt Annexet levererade vi grundstruktur för 8 st montrar. Vi designade och specialbyggde också flera montrar i tätt samarbete med de olika leverantörerna.

Liknande case

(Se fler case)