Adapt lanserar 4K extremprojektion

27 januari, 2016 | Branchnyheter, Produktnyheter | Taggar: , ,

Som första företag i Sverige har Adapt investerat i Christies nya ljusstarka 4K projektorer. 4 st Boxer 4K30 finns nu på vårt lager tillsammans med fulla uppsättningar linser. Projektorerna tillhör nästa generation och har en ljusstyrka på hela 30’000 lumen.

Fördelarna med en ljusstark 4K projektor är många:

  1. Du får 4 gånger så hög upplösning jämfört med HD. 3840×2160 px istället för 1920×1080 px i 16:9 format. Den höga upplösningen ger dig en extremt hög detaljrikedom vilket blir mycket tydligt i stora projektioner. Med 4K kan du projicera extremt små texter och detaljerad grafik.
    .
  2. När du använder PiP(picture in picture) tappar du inte HD-kvalitén. En PiP ned till 50% storlek kan fortfarande visas i 1920×1080 px. Du behöver alltså inte visa 4K material för att utnyttja en 4K projektor maximalt!
    .
  3. Istället för att blenda(sätta ihop) 2 st HD projektorer för att komma upp i upplösning vid en bredbildsprojektion räcker det med 1 st 4K projektor – vilket sparar tid och kraft!
    .

Bildexempel-PiP

Christies Boxer 4K30 är en 30’000 lumen projektor som är liten, lättriggad och endast väger 68 kg. Den har ett mycket lättanvänt användargränssnitt där du via en högupplöst skärm på sidan kommer åt alla menyer. Projektorn levereras tillsammans med den lättanvända PC-programvaran Christie Twist där du enkelt kan styra projektorn och hantera alla dess funktioner. Läs mer om Boxer 4K30 här: http://www.adapt.se/produkt/projektorer/christie-boxer-4k30/

I slutet på februari arrangerar vi 4K demos i Stockholm respektive Göteborg. Där kommer vi visa 4K projektion med Boxer 4K30, Vista Spyder X20 och mediaservern Wings. På plats finns också en Barco HDX20 som jämförelse. Är du intresserad av att lära dig mer om 4K och se skillnaden mot HD-kvalité i storformat? Anmäl ditt intresse genom att maila till viking@adapt.se så återkommer vi med mer information och datum.

Under mars och april kommer vi som introduktionserbjudande hyra ut Boxer 4K30 till kunder och kollegor till ett kraftigt reducerat pris. Principen först till kvarn gäller. Vill du prova 4K projektion live? Kontakta oss idag för mer information. http://www.adapt.se/kontakt/