Konkurrenter i samarbete – för Sverige i Dubai

24 oktober, 2019 | Branchnyheter, Företagsnyheter | Taggar: , ,

Under världsutställningen Expo 2020 i Dubai samarbetar de branschledande teknikbolagen Adapt och Mediatec för första gången. Till vardags är de konkurrenter.

”Det känns fantastiskt spännande att vi kan förena våra krafter och vårt kunnande för att lyfta fram högkvalitativa och innovativa tekniska audiovisuella lösningar, för besökare och våra kunder”, säger Arvid Lilienberg på Mediatec.

Expo 2020 är den största exportsatsningen som regeringen gör de närmsta åren och den svenska paviljongen kommer att vara placerad i området som handlar om hållbarhet. Uppdraget och utmaningen för Adapt och Mediatec handlar om att koppla ihop den helt analoga svenska skogen med digital avancerad teknik, på ett nyskapande visuellt sätt.

”Vi kommer att gå långt bortom normal ljus-, ljud- och bildteknik”, säger Viking Grandin på Adapt. ”För att bygga en interaktiv utställning lägger vi stor kraft vid att designa sensorbaserade upplevelser och använda smarta system för att styra allt som visas i paviljongen, främst med hjälp av den banbrytande tekniken BLOCKS”.

Expo 2020 hålls i Dubai och öppnar 20 oktober 2020. Temat är ”Connecting Minds – Creating the Future” och utställningen har tre områden: möjligheter, mobilitet och hållbarhet. Drygt 190 länder deltar i utställningen som förväntas locka över 25 miljoner besökare.

För mer information, kontakta:

Viking Grandin
Grundare & Partner, Adapt
Tel: +46 709 43 12 01
E-post: viking@adapt.se

Arvid Lilienberg
Senior Project Manager, Mediatec
Tel: +46 70 745 24 56
E-post: arli@mediatecgroup.com

 

Adapt
Adapt AB designar och producerar ljud-, ljus- och bildlösningar för event, utställningar och fasta installationer. Vi har även en försäljnings- och uthyrningsverksamhet av teknik. Vår verksamhet startade 1995 och idag är vi ett av Skandinaviens ledande företag i vår bransch med projektkontor i Stockholm, Göteborg och New York samt lager och logistikcentra i Linköping. Våra kunder är såväl event- och kommunikationsbyråer som företag och organisationer. 2018 blev vi utsedda till Gasellföretag av Dagens Industri. Samma år hade vi 23 fast anställda och en omsättning på drygt 55 Mkr.

Mediatec
Mediatec Sweden AB har varit verksamt i drygt 30 år och är en av de största AV- teknikbolagen i Europa. Vi erbjuder avancerade turn-keylösningar för stora som små företags- nöjes- och sportevent över hela världen och skräddarsyr ljud, ljus, bild och video, IT/streaming, rigging, transport samt digital skyltning. Vi arbetar för en lång rad välkända kunder och varumärken inom bland annat bilindustrin och detaljhandeln. 2018 hade vi 205 anställda i Göteborg, Stockholm, Malmö, Åre, Oslo och Köpenhamn och vi omsatte 430 Mkr. Sedan 2015 är vi en del av det globala produktionsnätverket NEP med över 4 000 anställda och med närvaro i mer än 87 länder.