Arena Skövde

Skövde Kommun

Uppdrag

När Arena Skövde utökades med en stor foajé och ny entré behövde de nya lokalerna utrustas med en driftsäker ljudanläggning. Kraven på systemet var att det skulle ge en god spridning i alla lokaler, vara mycket lättanvänt och fungera för enklare tal och musik. Adapt vann upphandlingen och fick i uppdrag att leverera utrustning samt utföra installationen.

Lösning

Foajén innehåller Arenans barområde och används för mingel och middagar. Lokalen är avlång och innehåller både höga och låga delar. Ljudanläggningen i det här området skulle framför allt användas för högre bakgrunds- och barmusik samt för tal och enklare scenframträdanden. Vi installerade därför en lösning som i lågdelarna bestod av takmonterade infällda högtalare, och i högdelen konventionella högtalare med bygel. Tillsammans skapar de många mindre högtalarna en god ljudbild i hela lokalen utan att för högt eller lågt ljudtryck uppstår någonstans.

I uppdraget ingick också att installera mindre ljudanläggningar i ett antal loger/konferenslokaler med relativt låg takhöjd. För att få en god spridning på ljudet i dessa lokaler, och samtidigt dölja ljudanläggningen, installerades infällda högtalare i takplattorna.

Totalt installerades 70 högtalare i lokalerna. Alla ljudsystemen kontrolleras via Zonmixers där du enkelt kan välja vilken källa som skall höras i vilka delar och hur högt det skall låta.

Liknande case

(Se fler case)