GP’s marknadschef ny VD för Adapt

12 januari, 2015 | Företagsnyheter | Taggar: , ,

I februari tar Charlotte Odbjer över VD-stolen för snabbväxande teknik- och upplevelseföretaget Adapt. Charlotte kommer närmast från Göteborgs-Posten där hon arbetat som marknadschef sedan 2006.

”Jag ser fram emot denna utmaning i en växande bransch och hoppas kunna bidra till att allt fler varumärken kan upplevas av sina målgrupper med hjälp av Adapt, säger Charlotte Odbjer. Känns spännande att kunna bidra med min erfarenhet av varumärkesbyggande kommunikation och ledarskap i kombination med Adapts erfarenhet.”

Sedan starten för drygt åtta år sedan har Adapt utvecklats från en renodlad teknikleverantör för bland annat events, utställningar/mässor och konserter till att också vara en partner till byråer och företag inom design och konceptutveckling.

”Att kommunicera och iscensätta varumärken i livekanalen växer kraftigt och det blir allt viktigare att hålla ihop sin identitet i olika fysiska exponeringar. Adapt står idag för en stark kombination av affärsmannaskap och insikt om vad som skapar ”wow” för en publik”, säger Jörgen Svedberg, Adapts styrelseordförande. ”Vi är enormt glada att ha en så stark och rutinerad kraft som Charlotte ombord. Med henne vid rodret kan Adapt ta flera viktiga steg mot att vara den mest lysande stjärnan i den svenska upplevelsebranschen”.

Fram till idag har grundarna av Adapt suttit i förarstolen på företaget, ett ansvar de nu släpper för att kunna ägna sig mer åt försäljning, kundvård och produktutveckling.

”Jag och Jonathan har länge sökt efter en ledare som tillsammans med oss vill fortsätta utveckla Adapt. En stark person som arbetat med tillväxtbolag och har en gedigen erfarenhet inom media- och kommunikationsbranschen”, säger Viking Grandin, en av Adapts grundare. ”Nu lämnar vi över styrningen till Charlotte så att hon kan ta Adapt till nästa nivå, samtidigt som jag och Jonathan får fokusera på det vi tycker bäst om – att få bygga fantastiska produktioner tillsammans med våra kunder”.

 

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:

Charlotte Odbjer, 0705-624185
Jörgen Svedberg, 0734-116423
Viking Grandin, 0709-431201

 

Adapt är en teknisk helhetsleverantör inom områdena EVENT, EXPO, LIVE och INSTALLATION. Företaget arbetar både i och utanför Sverige och finns i Stockholm, Linköping och Göteborg. 2013 omsatte Adapt ca 28 Mkr med 15 anställda. Företaget startades 1999 av Viking Grandin och Jonathan Olsson som fortsatt äger hela bolaget.