Integritets- och Cookiespolicy

Integritets- och Cookiespolicy, Adapt AB

Skyddet av dina personuppgifter är av största vikt för oss. Vi kommer att använda information som kan identifiera dig. Det gäller dels den information du väljer att tillhandahålla oss eller den som samlas in genom din användning av vår hemsida, sociala medier, e-post, sms, telefonsamtal och andra elektroniska meddelanden. Uppgifter kan även komma från allmänt tillgänglig information på sociala nätverk och andra publika källor. All hantering och behandling av denna information sker i enlighet med bestämmelserna i denna integritetspolicy och i enlighet med gällande dataskyddsbestämmelser.

Denna integritetspolicy anger typ, omfattning och ändamål med insamlandet, behandlingen och användningen av de personuppgifter som du väljer att dela med dig av när du kommunicerar med oss via telefon, epost och brev samt när Du besöker Adapts hemsida www.adapt.se (nedan”hemsidan”). Observera att det inte är ett krav att du lämnar ut personuppgifter för att du ska kunna använda vår hemsida.

Varje fysisk person vars personliga identifierbara information samlas in, registreras eller används av Adapt, har rätt att få veta hur informationen lagras, används och överförs, samt har rätt att få åtkomst till och kontrollera användningen av denna information (enligt personuppgiftslagen 1998:204 och från och med den 25 maj 2018 den allmänna dataskyddsförordningen, nedan ”lagen”). Med personlig identifierbar information avses all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person i livet, såsom namn, e-postadress, telefonnummer eller liknande. Mer information om din rätt till åtkomst, rättelse och radering av personuppgifter som vi behandlar, hur du tillvaratar dina rättigheter, samt våra kontaktuppgifter, vänligen se nedan.

Personuppgiftsansvarig enligt lagen är Adapt AB, 556713-4597, (nedan kallad ”Adapt”, ”vi” eller ”oss”).

Vår tillsynsmyndighet är Datainspektionen (www.datainspektionen.se). Om du anser att vi har behandlat dina personuppgifter i strid med denna integritetspolicy eller tillämpliga lagar och förordningar har du rätt att lämna in ett klagomål hos Datainspektionen.

Denna integritetspolicy är inte tillämplig för andra hemsidor. Vi uppmanar dig därför att läsa de integritetspolicys som är tillämpliga för andra hemsidor du besöker.

Genom att besöka vår hemsida godkänner och samtycker du till den behandling och de förfaranden som beskrivs i denna policy.

 

1. Information som samlas in genom användning av vår hemsida och användning av informationen
a, Kontaktformulär

Vår hemsida ger dig möjlighet att tillhandahålla oss information genom att fylla i ett kontaktformulär, till exempel för att anmäla Dig till vårt nyhetsbrev, begära en offert, för att få information om våra tjänster/produkter eller för att anmäla ditt intresse för en ledig tjänst på Adapt. Informationen som du då ger oss kan inkludera ditt namn, adress, e-postadress och telefonnummer, ålder, födelsedatum samt information om din arbetsgivare, din roll och vilken typ av intressen Du har av våra produkter och tjänster.

Vi använder denna information för att:

förse dig med information, produkter och tjänster som du efterfrågar;
förse dig med information om andra varor och tjänster som vi erbjuder som liknar dem du redan har bokat, hyrt, köpt eller har frågat om (såvida du inte har bett oss att inte tillhandahålla dig sådan information);
förse dig eller tillåta utvald tredje part att förse dig med information om varor eller tjänster som vi tror kan intressera dig (om du har samtyckt till detta);
anpassa din upplevelse på vår hemsida och se till att vår hemsida visas på det mest effektiva sättet för dig och på din dator.

Tänk på att dataöverföring via internet (t.ex. kommunikation via e-post) utgör en säkerhetsrisk. Därför kan ett komplett skydd mot tredjepartsåtkomst till överförda uppgifter inte garanteras.

Du kan när som helst säga upp marknadsföringskommunikation direkt från oss genom att avanmäla via internet, ringa eller e-posta kundtjänst. OBS: även om du säger upp marknadsföringsmeddelanden kan du fortfarande få administrativa meddelanden från oss, till exempel orderbekräftelser och andra viktiga meddelanden. Om du inte vill ha reklam från oss i sociala nätverk (t.ex. Google och Facebook) justerar du detta i respektive nätverk

b, Logginformation

När du besöker vår hemsida samlar vi in standardiserad logginformation för internet och detaljer om besökarens beteendemönster, såsom:

datum och tid för ditt besök
typ av och version på webbläsare som du använder
operativsystem
den fullständiga URL-klickströmmen till, genom och från vår hemsida (t.ex. hemsidor som du har besökt och produkter som du har tittat på eller sökt efter, svarstider på hemsidan, hämtningsfel, längd på besök på vissa sidor, sidinteraktion (t.ex. rullning, klick och mouseovers) och metoder som används för att bläddra bort från sidan)
inställningen för tidszon
webbläsartillägg och version för systemadministration.

Dessa anonyma data gör det möjligt för oss att vidareutveckla och förbättra vår webbplats. Vi kommer inte att försöka ta reda på din identitet som ett resultat av ditt besök på vår webbplats. Vi kommer inte heller att koppla ihop data som samlas in på detta sätt med personlig identifierbar information från annan källa för att identifiera dig.

c, Cookies

Vår hemsida använder sig av Cookies, pixeltaggar, Local Shared Objects (kallas även ”Flash Cookies”) och liknande tekniker, för att aktivera vissa funktioner på hemsidan som hjälper oss att analysera användarnas beteende på hemsidan, vilket syftar till att förbättra kundupplevelsen.

För mer information om de cookies vi använder och hur de fungerar, vänligen läs vår cookiespolicy längre ned på sidan.

Du kan förhindra att cookies installeras genom att justera inställningarna på din webbläsare för detta. Du bör emellertid vara medveten om att du, genom att göra detta, kanske inte kan använda alla funktioner på vår hemsida fullt ut.

d, Användning av Google Analytics IP-anonymiseringsfunktionen

Vår webbplats använder Google Analytics, en webbanalystjänst från Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (nedan kallad ”Google”). Google Analytics använder s.k. ”cookies”, textfiler som lagras på din dator för att underlätta analys av din användning av vår hemsida. Informationen som genereras av dessa cookies, till exempel tid, plats och hur ofta du besöker vår hemsida, inklusive din IP-adress, överförs till Google i USA och lagras där.

Enligt Google kopplas aldrig den IP-adress som skickas in av din webbläsare till annan data som Google innehar.

Vi använder Google Analytics med en IP-anonymiseringsfunktion på vår hemsida. Funktionen gör att Google förkortar och anonymiserar din IP-adress innan den överförs från medlemsstaterna i Europeiska unionen eller stater som ingår i det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet.

Google använder denna information för vår räkning för att utvärdera din användning av hemsidan, sammanställa rapporter om din aktivitet på vår hemsida åt oss och tillhandahålla oss andra tjänster med anknytning till hemsides- och internetanvändning. Vi använder denna information för statistiska ändamål. Google kan också överföra denna information till tredje part om det krävs enligt lag eller i den utsträckning som dessa data bearbetas av tredje part för Google räkning.

Vi använder Google Analytics, inklusive funktionen Universal Analytics. Universal Analytics tillåter oss att analysera aktiviteter på vår hemsida på olika enheter (t.ex. om du besöker vår webbplats via din bärbara dator och senare via din surfplatta). Detta uppnås genom att varje användare tilldelas ett pseudonym-användar-ID. En sådan tilldelning sker när du registrerar dig för ett konto eller när du loggar in med ditt unika användarnamn och lösenord. Ingen personlig information kommer att överföras till Google. Tillägg av ytterligare funktioner till Google Analytics via Universal Analytics, varken försämrar eller devalverar åtgärder som vidtas för att skydda personuppgifter såsom IP-maskering eller webbläsartillägg.

Du kan förhindra att cookies installeras genom att justera inställningarna på din webbläsare för detta. Du bör emellertid vara medveten om att du, genom att göra detta, kanske inte kan använda alla funktioner fullt ut på vår hemsida.

Google erbjuder ett inaktiveringsalternativ för de vanligaste webbläsarna, vilket ger dig större kontroll över vilka data som samlas in och bearbetas av Google. Om du aktiverar denna information kommer ingen information om ditt besök på webbplatsen att skickas till Google Analytics. Aktiveringen hindrar emellertid inte överföring av information till oss eller till andra web analytics-tjänster som vi kan använda.

För mer information om alternativet Inaktivera som tillhandahålls av Google, och hur du aktiverar detta alternativ, gå in på https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Du kan också avaktivera personlig marknadsföring via följande länk: https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en & ref_topic = 7048998

Mer information om villkoren för användning och skydd av personuppgifter på Google hittar du under: http://www.google.com/analytics/terms
och under https://policies.google.com/privacy

2. Lagring och överföring av information till tredje part

Vi kommer att lagra din information på våra säkra servrar och kan komma att dela med oss av dina personuppgifter till tredje part-tjänsteleverantörer som hjälper oss att rikta oss till särskilda målgrupper, skräddarsy marknadsföring, samt förbättra och optimera vår hemsida.

Vi kan komma att överföra de personuppgifter som vi samlar in från dig till en destination utanför Sverige och, i vissa fall, utanför det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) om det är nödvändigt för de ändamål för behandling som vi har beskrivit ovan (inklusive där vi överför dina personuppgifter till tredje part). I dessa fall kan hända att personal verksam utanför EES som arbetar för oss eller någon av våra leverantörer behandlar dina personuppgifter. Genom att förse oss med dina personuppgifter samtycker du till denna överföring, lagring och behandling.

För det fall dina personuppgifter överförs till tredje part eller utanför EES försäkrar vi att lämpliga åtgärder finns på plats för att skydda dina personuppgifter och för att säkerställa att de alltid behandlas i enlighet med lagen.

I enlighet med gällande lagstiftning använder vi endast dina personuppgifter under så lång tid som krävs för att uppfylla de syften som dina personuppgifter samlats in för eller för att iaktta tillämpliga rättsliga krav t.ex. bokföringsskyldighet. Dina personuppgifter behandlas endast av behörig personal vid utförandet av deras arbetsuppgifter och beroende på de ändamål för vilka dina personliga uppgifter har samlats in.

3. Länkar till andra webbplatser

Denna integritetspolicy omfattar inte länkar på vår hemsida som länkar till andra hemsidor. Vi rekommenderar att du läser integritetspolicys på andra hemsidor som du besöker.

4. Ändringar av vår integritetspolicy för onlinetjänster

Adapt kan komma att göra ändringar i denna integritetspolicy från tid till annan. Ändringar meddelas via uppdateringar på vår hemsida. Vi rekommenderar att du regelbundet besöker vår hemsida för att säkerställa att du samtycker till eventuella ändringar eller tillägg.

5. Tillgång till dina personuppgifter/rätt till rättelse och radering

Du har enligt lag rätt att begära information om vilka personuppgifter vi har om dig.

Om de uppgifter vi har om dig är inaktuella eller felaktiga har du rätt att begära en uppdatering och korrigering av uppgifterna. Du kan också ha rätt att begära radering av personuppgifter vi har om dig, förutsatt att vi inte har en lagstadgad skyldighet att behålla uppgifterna eller ett legitimt intresse för att behålla sådana uppgifter som väger tyngre.

Begäran om åtkomst, rättelse eller radering måste göras skriftligen till den kontaktadress som anges i avsnitt 6 nedan.

6. Kontaktadress

Om du har kommentarer eller frågor om denna integritetspolicy eller vår användning av dina personuppgifter, eller vill göra en förfrågan, vänligen kontakta oss på:

Adapt AB
Stureplatsen 3
411 39 Göteborg

 

E-post: info@adapt.se
Hemsida: www.adapt.se
Telefon: + 4631-7575700

Cookies

Denna webbplats använder cookies. Cookies är en liten textfil som sparas på din dator, telefon eller surfplatta när du besöker webbplatsen och fungerar som ett ID-kort. Cookies möjliggör att webbplatsen kommer ihåg viktig information som gör ditt besök på webbplatsen bekvämare. Liksom de flesta webbplatser, använder Adapt cookies för att förbättra din internetupplevelse.

Här är exempel på hur vi använder cookies för webbplatsen:

  • För att få tillförlitlig besöksstatistik
  • För att anpassa våra tjänster så att du får information, erbjudanden och reklam som är relevant för dig
  • För att ge dig som besökare en bättre användarupplevelse

Vad är cookies?

Det finns två typer av cookies; permanenta och temporära (s.k. sessionscookies). Permanenta cookies lagras som en fil på din enhet under en längre period för att kunna anpassa webbplatsen efter dina önskemål, val och intressen. Dessa sparas i max två år. De används till exempel vid funktioner som talar om vad som är nytt sedan du senast besökte webbplatsen. Sessionscookies placeras temporärt på din dator när du besöker webbplatsen och skickas mellan din dator och servern under tiden du besöker webbplatsen och raderas när du stänger din webbläsare. De flesta cookies som vi använder på webbplatsen är temporära och sparas i en halvtimme eller ett dygn.

Cookien innehåller inga som helst personuppgifter och kan inte spåras till en specifik person. På vår webbplats används cookies för att skilja dig från andra användare av vår webbplats. Detta hjälper oss att ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats och gör det också möjligt för oss att förbättra vår webbplats.

Vilka olika cookies används på vår webbplats?

  • Analys och prestanda. Dessa cookies tillåter oss att se hur våra besökare använder vår webbplats, räkna antalet besök samt samla in information om trafik och populära sidor. Genom att förstå hur webbplatsen används kan vi utveckla och förbättra den.
  • Dessa används för att känna igen dig när du återvänder till vår webbplats. Detta gör det möjligt för oss att personifiera vårt innehåll för dig och kom ihåg dina preferenser (till exempel ditt språkval eller region).
  • Marknadsföring. Dessa cookies registrerar ditt besök på vår webbplats, de sidor du har besökt och de länkar du har följt. Vi använder denna information för att göra vår webbplats och den annonsering som visas mer relevant för dina intressen.
  • Vi använder också tjänsten Google Remarketing, för att baserat på data från Google Analytics, styra remarketing-annonser i Google Display Network (GDN) eller för att identifiera kön och ålder på våra besökare
  • Övriga cookies för följande tredjepartstjänster kan förekomma:
    • Google och Google Shopping (statistik, sök, annonser)
    • Facebook (sociala medier och annonser)
    • Instagram (sociala medier och annonser)
    • YouTube (videor)
    • Linkedin (sociala medier och annonser)
    • Olika annonsleverantörer

Så tackar du nej till cookies

Om du inte vill att cookies används kan du spärra det i din webbläsares säkerhetsinställningar. Genom att använda inställningar i din webbläsare som tillåter cookies vid ditt besök på vår webbplats ger du också ditt samtycke till att cookies används. Om du tar bort eller blockerar cookies, behöver du vara beredd på att webbplatsen inte fungerar optimalt. Observera att vi inte samlar in personlig information om dig.
Klicka på följande länkar för att läsa mer om hur du ändrar inställningarna för cookies i några av de vanligaste web-läsarna:

För mera information maila oss på info@adapt.se eller ring oss på 031-7575700