Det här är Adapt

Vi skapar miljöer för fysiska möten och kraftfulla upplevelser som bygger relationer mellan varumärken och människor. Med teknik och dekor levererar vi det våra kunder behöver för sitt företagsevent, en mässa eller varhelst de vill exponera sitt varumärke live.

Vi finns nära våra kunder med kontor i Stockholm och Göteborg samt centrallager i Linköping. Våra projekt och kunder finns i hela Sverige och vi genomför också regelbundet uppdrag utomlands.

Vi är drygt 20 anställda fördelade på ett moderbolag och tre dotterbolag.

Adapt AB

Adapt Event & Expo AB

Adapt International AB

Adapt Equipment AB

Vår verksamhet växer i takt med våra kunder och 2018 omsatte vi 54 mkr.

Från Knattedisco till Google Summit – en resa som började för drygt 20 år sedan

 

År 1995 arrangerade klasskamraterna Jonathan Olsson och Viking Grandin ett knattedisco för att samla in pengar till klassens reskassa. Arrangemanget gick över förväntan och Jonathan och Viking började arrangera fler discon i egen regi. De pengar som blev över investerades i utrustning. Högtalare köptes in. Sedan en ljuseffekt. Efter det en rökmaskin. Fler discon arrangerades, fler besökare kom, mer utrustning köptes in.

DaFreak lade grunden
Och på den vägen är det…. Vi byggde sakta men säkert upp vår utrustningspark. Snart började vi också hyra ut utrustning till andra arrangörer. År 1999 hade verksamheten tagit sådan fart att det var dags att starta handelsbolaget DaFreak HB, grunden till det som idag är Adapt AB. Vi var båda just fyllda 17!

Skövde blev basen
2002 flyttade vi DaFreak från Bengtsfors till Skövde som ligger centralt placerat i Sverige. Efter flytten till Skövde utvecklades verksamheten i rask takt. DaFreak blev snabbt ett etablerat företag, som hyrde ut, sålde och installerade utrustning i och omkring Skövde men också i Göteborg.

Flyttkarusell
Vi satsade vidare och gick in i Eventbranschen, vilket medförde en omfattande turnerande verksamhet till andra städer. Ganska snart blev vi trångbodda och 2006 gick flyttlasset till nya ändamålsenliga lokaler i Skövde. Företaget gick bra och vi kunde anställa en ljudtekniker på heltid. I januari 2009, hade DaFreak återigen vuxit ur sina lokaler. Den här gången flyttade vi till ett eget 650 kvm stort hus på Norregårdsvägen 4, som idag är vår administrativa bas.

Ett viktigt år
Under 2009 expanderade företaget kraftigt och omsättningen ökade från 4,5 mkr till 8 mkr. Den största ökningen stod våra eventkunder för. De ställde också högre krav och vi anställde i rask takt en dekoransvarig, en ljustekniker och ytterligare en ljudtekniker. Vi var nu 6 st. heltidsanställda på företaget. Som ett led i vår omprofilering från nattklubbsbranschen till eventbranschen bytte vi under 2009 namn från DaFreak till Adapt AB. Det nya namnet, Adapt, står för anpassning och flexibilitet och speglar bättre företagets anda och verksamhet.

Viktiga förvärv
Den 1 juni 2010 förvärvade Adapt företaget Event- och Nöjesteknik i Linköping. Affären var ett resultat av en längre tids samarbete och innebar att vi fick tillgång till större tekniska resurser, mer personal och bättre närhet till våra största kunder i Stockholm. Ett år senare, i juni 2011, förvärvades också företaget Nöjesteknik East Coast Audio & Lights i Stockholm. Köpet var ett direkt resultat av ett tidigare samarbete och en nödvändighet för att vi skulle kunna serva våra kunder i Stockholm ännu bättre.

Adapt växer

2011 flyttade vi in i ett 2500 kvm stort centrallager i Linköping. Det nya lagret fungerar sedan dess som en central punkt för all utrustning och logistik.

2013 flyttades bolagets säte till Göteborg och ett kontor där etableras.

2014 bildades en styrelse med en extern styrelseordförande och 2015 rekryterades en extern VD.

Adapt ökar sin omsättning och antalet anställda, genomför stora investeringar i bildteknik med 4K projektioner, LED, ljud, ljus och kamerateknik. En LED-container samt nya fordon köps också in.

Vi växer med våra fantastiska kunder och får 2018 utmärkelsen Gasellföretag, är 25 anställda och  omsätter 54 mkr.

2019 bildas en koncern med ett moderbolag Adapt AB och tre dotterbolag:

Adapt Equipment som har all teknik och logistik och utgår från Linköping. Härifrån tas all teknik och utrustning när Adapt Event & Expo och Adapt International genomför projekt för våra kunder.

Jonathan Olsson och Viking Grandin

 

 

Utvalda case

(Se fler case)

Senaste nytt

(Läs fler nyheter)

Vill du vara med och skapa nästa generations digitala, fysiska och hybrida upplevelser?

Vi växer så det knakar och nu söker vi fler riktigt duktiga kollegor som tillsammans med oss vill driva framtidens projekt och utveckla Adapt.Vi söker just nu ett flertal olika...

Läs mer

Pressrelease: Adapt och Fotografiska i nytt partnerskap för digitala och fysiska event

Event- och streamingteknikbolaget Adapt har ingått ett långsiktigt partnerskap med Fotografiska museet i Stockholm kring audiovisuella tjänster och teknik.- Vi är enormt stolta över vårt partnerskap, särskilt som både vi...

Läs mer

Adapt och Svenska Mässan Gothia Towers lanserar Sveriges största arena för Hybridevent

Hybrid Event Arena är Sveriges största studiolösning för hybridmöten. Med tre scener och flexibla ytor är arenan utformad för att ge både fysiska och digitala besökare en storslagen gemensam upplevelse....

Läs mer

Framtidens mötesrum har öppnat!

Nu har vårt senaste projekt "The Studio" officiellt invigts i Göteborg! Tillsammans med Svenska Mässan Gothia Towers har vi skapat ett interaktivt upplevelserum som kan förändras med en knapptryckning. The...

Läs mer