Det här är Adapt

Adapt arbetar med att leverera utrustning och tillhandahålla personal inom områdena EVENT, EXPO, LIVE och INSTALLATION. Det innebär att vi levererar nästan allt som behövs för att genomföra exempelvis en lansering, en mässa, en konsert eller teknisk installation.

Vi jobbar nära våra kunder och finns därför på flera orter. Vi har kontor i Stockholm och Göteborg samt centrallager och kontor i Linköping. Våra projekt och kunder finns i hela Sverige och vi genomför också regelbundet olika sorters utlandsuppdrag.

Adapt omsatte år 2015 ca 28 mkr och har 15 st. heltidsanställda. Företaget startades 1999 av Jonathan Olsson och Viking Grandin som fortfarande är ensamma ägare.

Från knattedisco till Rix FM Festival
– en resa som började för drygt 15 år sedan

År 1995 arrangerade klasskamraterna Jonathan Olsson och Viking Grandin ett knattedisco för att samla in pengar till klassens reskassa. Arrangemanget gick över förväntan och Jonathan och Viking började arrangera fler discon i egen regi. De pengar som blev över investerades i utrustning. Högtalare köptes in. Sedan en ljuseffekt. Efter det en rökmaskin. Fler discon arrangerades, fler besökare kom, mer utrustning köptes in.

DaFreak lade grunden
Och på den vägen är det…. Vi byggde sakta men säkert upp vår utrustningspark. Snart började vi också hyra ut utrustning till andra arrangörer. År 1999 hade verksamheten tagit sådan fart att det var dags att starta handelsbolaget DaFreak HB, grunden till det som idag är Adapt AB. Vi var båda just fyllda 17!

Skövde blev basen
2002 flyttade vi DaFreak från Bengtsfors till Skövde som ligger centralt placerat i Sverige. Efter flytten till Skövde utvecklades verksamheten i rask takt. DaFreak blev snabbt ett etablerat företag, som hyrde ut, sålde och installerade utrustning i och omkring Skövde men också i Göteborg.

Flyttkarusell
Vi satsade vidare och gick in i Eventbranschen, vilket medförde en omfattande turnerande verksamhet till andra städer. Ganska snart blev vi trångbodda och 2006 gick flyttlasset till nya ändamålsenliga lokaler i Skövde. Företaget gick bra och vi kunde anställa en ljudtekniker på heltid. I januari 2009, hade DaFreak återigen vuxit ur sina lokaler. Den här gången flyttade vi till ett eget 650 kvm stort hus på Norregårdsvägen 4, som idag är vår administrativa bas.

Ett viktigt år
Under 2009 expanderade företaget kraftigt och omsättningen ökade från 4,5 mkr till 8 mkr. Den största ökningen stod våra eventkunder för. De ställde också högre krav och vi anställde i rask takt en dekoransvarig, en ljustekniker och ytterligare en ljudtekniker. Vi var nu 6 st. heltidsanställda på företaget. Som ett led i vår omprofilering från nattklubbsbranschen till eventbranschen bytte vi under 2009 namn från DaFreak till Adapt AB. Det nya namnet, Adapt, står för anpassning och flexibilitet och speglar bättre företagets anda och verksamhet.

Viktiga förvärv
Den 1 juni 2010 förvärvade Adapt företaget Event- och Nöjesteknik i Linköping. Affären var ett resultat av en längre tids samarbete och innebar att vi fick tillgång till större tekniska resurser, mer personal och bättre närhet till våra största kunder i Stockholm. Ett år senare, i juni 2011, förvärvades också företaget Nöjesteknik East Coast Audio & Lights i Stockholm. Köpet var ett direkt resultat av ett tidigare samarbete och en nödvändighet för att vi skulle kunna serva våra kunder i Stockholm ännu bättre.

Adapt växer
Under 2011 togs ytterligare ett steg. Vi flyttade in i ett 2500 kvm stort centrallager i Linköping. Det nya lagret fungerar sedan dess som central punkt för all utrustning och alla stora produktioner som Adapt gör både i och utanför Sverige. Under 2012 och 2013 har vi satsat på att förstärka organisationen ytterligare och säkra upp inför den framtida expansionen. Vi har investerat i administrativa funktioner, lager, förnyad fordonsflotta samt ny hemsida. Vi har också startat upp ett Göteborgskontor.

Framtiden ser ljus ut för Adapt. Vi känner stort förtroende för vårt koncept, vår personal och framförallt våra kunder. Vi ser med spänning fram emot de kommande åren och hoppas att du vill följa med oss på den fortsatta resan!

Jonathan Olsson och Viking Grandin

 

 

Utvalda case

(Se fler case)

Senaste nytt

(Läs fler nyheter)

Välkommen Nicklas Lejd

Välkomna vår nya kollega och projektledare Nicklas Lejd.Nicklas har många kompetenser på sin lyra. Han har bland annat arbetat med formgivning av produkter, konceptutveckling och expomarknadsföring, både inom B2B och...

Läs mer

DI Gasellvinnare

Vi har blivit utnämnda till Gasellföretag av DI! Vi tackar ödmjukast alla våra kunder, uppdragsgivare, leverantörer och våra otroligt engagerade medarbetare....

Läs mer

ContainerLED redo för vinterprojekt!

Vår 9x5 m ContainerLED är redo för vinterns äventyr och projekt. Med sin högupplösta skärmyta på 9x5 m i HD-kvalité ger den en imponerande bild även när besökarna står nära....

Läs mer

Vi hälsar Stefan välkommen till Adapt

 Nu förstärker vi med ytterligare en senior projektledare till vår Event & Expo avdelning.Stefan har under hela sin karriär varit aktiv inom eventbranschen med tyngdpunk på teknisk projektledning av events....

Läs mer