Ljudteknik

Att leverera högkvalitativa ljudlösningar är en av Adapts viktigaste grenar. Ett bra ljud är en förutsättning på i princip alla evenemang; event, konsert, konferens eller klubb. Men en ljudanläggning skall inte enbart låta bra, den skall också vara driftsäker och passa in i miljön som den används i. Därför har vi ett stort antal system som är anpassade för olika användningsområden. Efter att ha arbetat med ljudteknik i 15 år vet vi vad som fungerar.

Våra heltidsanställda ljudtekniker hjälper dig hela vägen. Vid ett evenemang är de en trygg punkt som är med från start till slut. Vid en hyra hjälper de dig att välja utrustning. Och vid en installation ser de till att du får rätt system som är anpassat efter din lokal. De är också utbildade i ljudmätning och hjälper till med loggning och mätning av evenemang enligt gällande regler.

Vi hyr ut, säljer och installerar det mesta inom ljudteknik. Ett urval av vår utrustning kan du se i vår produktkatalog och en sammanfattning följer här.

Mindre ljudanläggningar
För den lilla festen eller konferensen. Små smidiga högtalare och mixerbord som lätt kan riggas upp och hanteras av ovan personal.

Medelstora ljudanläggningar
För upp till ca 500 personer, större fester och spelningar. Färdiga system med basar och toppar som är kittade och klara för användning.

Stora ljudanläggningar
Så kallade line-array system. Anpassas helt efter lokalens och evenemangets förutsättningar. Används vid stora spelningar och event för tusentals personer.

Distribuerade ljudsystem
Anläggningar som består av många mindre högtalare som kopplas ihop. Tillsammans bildar högtalarna ett stort system som sprids ut över större områden. Används normalt i arenor och på utomhusevent där ljudet skall vara jämnt fördelat över stora ytor utan att det blir störande högt någonstans. Idealiskt för speakers och bakgrundsmusik vid exempelvis stora sportevenemang.

Mixplatser och multisystem
Vi har både analoga och digitala mixplatser/mixerbord med tillhörande multisystem. Från små enkla mixerbord med ett fåtal kanaler till stora digitala bord för att klara hela symfoniorkestrar.

Mikrofoner och headset
En förutsättning för att det skall låta bra ut är att det du skickar in håller hög kvalité. Därför använder vi mikrofoner från ledande tillverkare som Shure och Sennheiser. Vi har ett stort urval trådade mikrofoner, trådlösa mikrofoner samt headset.

Monitorsystem
Vid en spelning är det mycket viktigt att artisterna på scenen har en god egen lyssning för att kunna prestera maximalt. Därför är ett bra monitorsystem en förutsättning för en lyckad spelning. Vi har ett flertal olika modeller från exempelvis d&b, Seeburg och Turbosound. Alla med olika utseende och karaktär.

Övrig ljudutrustning
Vi har ett stort utbud av ljudtillbehör, exempelvis högtalarstativ, mikrofonstativ, line-array stativ, plexiskydd, osv.