Ljusteknik

Ljusteknik är ett estetiskt verktyg, som används för att skapa känslor och bygga upp miljöer. Det förstärker upplevelsen vid ett event, en konferens eller ett artistframträdande. Syns du inte finns du inte. Ljusteknik är ett av våra stora områden och något som vi arbetar med dagligen. Vi hyr ut, säljer och installerar ljusteknik för alla tänkbara ändamål. Ett urval av vår utrustning hittar du i vår produktkatalog.

För att skapa ljussättningar utöver det vanliga krävs både känsla och teknisk kunskap. Därför har vi heltidsanställda ljustekniker som är med hela vägen från idé till faktisk installation och slutligen genomförande. Lösningarna vi tar fram ritar vi upp i 3D, så att alla har samma bild av vad som skall göras och hur slutresultatet kommer att se ut.

Utrustningen vi använder består bland annat av:

Konventionella armaturer
Klassiska armaturer som PAR-kannor, fresnelstrålkastare och profilstrålkastare.

Elektronik
Eldistribution, dimmers, switchpack

Rörliga armaturer
Moving-heads, scanners och olika sorters ljuseffekter.

LED-armaturer
Energisnåla armaturer som har lysdioder som ljuskälla. Dra minimalt med ström, alstrar minimalt med värme och har en ljuskälla som aldrig behöver bytas.

Ljusbord
Analoga regelbord som kopplas direkt till dimmers samt avancerade digitala ljusbord som har upp till 64 DMX-universum. För fasta installationer har vi styrsystem med touchpaneler för att personal utan förkunskaper enkelt skall kunna styra ljusutrustningen.

Utomhusarmaturer
Skytrackers, så kallat ”batmanljus”, som skickar upp extremt starka ljusstrålar i luften som syns på flera kilometers avstånd. Vi har också ett urval med IP-klassade armaturer som kan installeras för belysning utomhus oavsett väderlek.

Vi säljer i princip all förekommande ljusutrustning som finns i branschen. Adapt är också svensk distributör för Airstar och RUSH by Martin.